Tarinamme

Avalon Nordic Oy

Avalon Nordic Oy on jätevesijärjestelmien valmistukseen ja kehitykseen erikoistunut Suomalainen asiantuntijayritys. Tuotevalikoimamme on markkinoiden monipuolisin kattaen kaikki yleisimmät jätevesien käsittelymenetelmät. Jokaiselle kiinteistölle löytyy sopiva jätevesijärjestelmä.

Toimimme kiinteässä yhteistyössä kattavan yhteistyökumppani verkoston kanssa. He tarjoavat tuotetoimitusten lisäksi myös asennus- ja suunnittelupalveluja sekä täydellisiä Avaimet Käteen – kokonaispalvelu toimituksia. Hankinta on helppoa ja tehokkaat ja luotettavat tuotteet sekä palvelut ovat saatavissa haluamallasi toimituslaajuudella.

Kuinka kaikki alkoi?

Kuluttajilta ja alan urakoitsijoilta saamamme palaute toimi polttoaineena ja yhtiön perustajien pitkäaikainen kokemus toimi moottorina, kun aloimme pohtia Avalonin perustamista. Ala tarvitsi hyvää ja luotettavaa sekä vastuullista asiakaspalvelua, joka kestäisi tarkastelun vuodesta toiseen. Erityisesti kokonaispalvelujen kysyntä kuluttajilla kasvoi ja saatavuuden he kokivat puutteelliseksi.

Hyvää kokonaispalvelua

Asiakkaat halusivat parempaa palvelua ja valmiita toimituskokonaisuuksia ja näin tarve uudelle yritykselle oli ilmeinen, kun tunsimme alan toimintatavat jo vuosikymmenien ajalta. Pohdinnan tuloksena tämä kiteytyi yksinkertaiseksi tavoitteeksi tuoda saataville kokonaispalvelu, jossa määritetään asiakkaan kiinteistölle sopiva jätevesien käsittelymenetelmä, hoidetaan jätevesisuunnittelu ja viranomaisasiointi eli haetaan toimenpidelupa ja kokonaisuus asennetaan alan ammattilaisen toimesta. Tiivistetysti sanottuna markkinat tarvitsivat parempaa palvelua ja hyvin toimivia jätevesijärjestelmiä kaikille asiakkaille, olipa kysymys loppukäyttäjästä tai urakoitsija-asiakkaasta. Siitä lähdettiin.

Markkinoiden kattavin ja täydellisin valikoima jätevesijärjestelmiä ja lisäksi kattavat suunnittelu sekä asennuspalvelut

Perustettuamme Avalonin hankimme siihen alan johtavia tuotebrändejä, kuten mm. Green Rock, IISI ja AVALON tuotteet. Ne ovat Suomessa Pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitettyjä ja käytössä luotettaviksi havaittuja. Paransimme tuotteita edelleen ja käynnistimme niiden valmistustoiminnan. Kehitimme uusia tuotteita lisää tuomalla markkinoille kokomuoviset, korroosiovapaat ja biologisesti toimivat IISI -harmaavesipuhdistamot. Valikoima täydentyi myös maapuhdistamoilla ja markkinoiden matalimmilla jätevesien umpisäiliöillä. Täydensimme valikoimaa niihin liittyvillä palveluilla, kuten suunnittelu, asennus ja huoltopalvelut. Näin mahdollistui nykyaikaisen jätevesijärjestelmän hankinta yhden luukun periaatteella eli Avaimet Käteen toimituksena.

 

Yhteistyökumppanit tuovat palvelun lähelle

Alusta saakka oli selvää, että emme tuota asiakkaiden tarvitsemaa palvelukokonaisuutta yksin. Avalon keskittyy erityisesti markkinointiin, valmistukseen, tuotekehitykseen sekä projektijohtoon nivoen yhteen kuluttajan tarvitsemat palvelut laajaksi toimituskokonaisuudeksi yhdessä jälleenmyyjäasiakkaidemme kanssa.

Mukaan liittyi yhteistyökumppaneita, yrityksiä, jotka halusivat toteuttaa samaa tavoitetta kanssamme ja ymmärsivät, kuinka hyvä palvelu tuotetaan yhteistyössä. Yhteistyökumppaneita on laaja verkosto, joka kasvaa edelleen ja he ovat alansa osaavia ammattilaisia, kuten mm. maanrakennusurakoitsijoita, rautakauppoja, LVI-liikkeitä ja suunnittelijoita. He tarjoavat tuotteet ja palvelut paikallisesti. Useiden kumppaneiden kanssa olemme toimineet läheisessä yhteistyössä jo vuosikausia ja toimituskokonaisuudet vaihtelevat asiakkaan tarpeen mukaan aina tuote toimituksesta kattavaan Avaimet Käteen – kokonaispalveluun.

 

Helppokäyttöisimmät ja luotettavimmat tuotteet

Avalonin luotettavat tuotteet ovat myös helppoja asentaa sekä käyttää. Ei turhia hienouksia, vaan kestävää yksinkertaista tekniikkaa, joka tuo varmuutta ja säästöä käyttäjälleen. Jätevesien asiallinen käsittely ei pidä olla rakettitiedettä. Tämä periaate ohjaa meitä edelleen.

 

Paras toimituskokonaisuus

Suhtaudumme Avalonilla intohimoisesti työhömme ja haluamme aina kehittyä. Palvelu- ja tuotekokemuksen tavoitteena on aina olla asiakkaallemme paras vaihtoehto. Saamme paljon kiitosta työstämme ja sitä on mukava jakaa henkilökuntamme ja yhteistyökumppaneiden kesken.

 

Yksinkertainen ja luotettava tekniikka

Tuotelaadussa emme tee kompromisseja. Käytämme vain parhaita raaka-aineita ja parhaita komponentteja. Pidämme asiat yksinkertaisina ja luotettavina. Tuotteet ovat luonnollisesti CE-merkittyjä ja valmistetaan Pohjoismaiden vaativiin olosuhteisiin, jossa ne toimivat luotettavasti vuodesta toiseen. Tuotteemme täyttävät kansalliset puhdistustasovaatimukset vallitsevan lainsäädännön mukaan. Suomessa ympäristölaki ja jätevesiasetus sekä kuntien paikalliset ympäristönsuojelumääräykset.

 

Palkitut tuotteet ja pitkä kokemus

Avalonin tarina nykymuodossaan alkoi v. 2013, jolloin yhtiö perustettiin, mutta ensimmäisiä tuotteita on kehitetty jo 80-luvulla. Ensimmäisten Green Rock puhdistamoiden valmistus on käynnistynyt 90-luvun alussa. Ne on palkittu mm. Maailman Luonnon Säätiön Sininen Pallo ympäristökeksintökilpailussa ja Tasavallan presidentin myöntämällä Innosuomi-palkinnolla.

40-vuotinen työskentely alalla on antanut meille vankan kokemuksen, jota hyödynnämme päivittäin, kun ylläpidämme ja edelleen kehitämme Avalonin toimintaa. Laatuumme luotetaan ja tuotteitamme on toimitettu jo reilusti yli 40.000 kpl 28 maahan ja matka jatkuu.

Tervetuloa asiakkaaksi.

Avalon Nordic Oy:n perustajat ja hallitus

Yhteensä yli 120 työvuotta kokemusta ja näkemystä alan teollisuudesta, myynnistä- ja markkinoinnista, jätevesijärjestelmien kehityksestä ja valmistuksesta, niihin liittyvistä asennus-, suunnittelu- ja projektinjohtopalveluista.

Jussi Timonen
Alpo Vainionpää
Jukka Laamanen