Vår historia

Avalon Nordic Ab

Avalon Nordic AB är ett finländskt expertföretag som specialiserat sig på tillverkning och utveckling av avloppssystem. Vårt produktsortiment är det mest omfattande på marknaden som täcker alla de vanligaste metoderna för behandling av avloppsvatten från hushåll. Hos oss hittar du en lösning för varje fastighet, enkelt, effektivt och pålitligt.

Vi har ett tätt samarbete med vårt nätverk av samarbetspartners. De tillhandahåller förutom produkterna även installations- och planeringstjänster och Nyckelfärdig -helhetsservice.  Det har aldrig varit enklare att skaffa ett avloppssystem, pålitliga och effektiva produkter och tjänster som den leveranshelhet du själv vill ha.

Hur allting började?

Den feedback vi fått från fältet och den långa erfarenhet vi hade från VA-branschen både från tillverkning och entreprenad sådde fröet till att bilda Avalon. Branschen var i behov av en bra, pålitlig och kundnära aktör.  Vår målsättning var att erbjuda produkter, tjänster och en kombination av dessa för att skräddarsy lösningar som passar för alla kunder. Kort sagt ville vi kunna erbjuda bättre service och välfungerande produkter för alla kunder, oberoende om det var frågan om slutkund eller entreprenör. Det var så det startade.

Efter att vi grundat Avalon Nordic anskaffade vi långt utvecklade produkter och erkänt bra varumärken och inledde tillverkningen av dem. Vi var måna om att alla produkter skulle vara utvecklade i Finland, vara av hög kvalitet och lämpliga för våra krävande förhållanden här i Norden. På basen av den respons som kom från kunderna förbättrade och utvecklade vi produkterna ytterligare. Vi kompletterade utbudet med tjänster så som planering, installation och service. På så sätt kunde kunden vid behov få hela sin avloppslösning från ett och samma ställe.

Framgång genom samarbete

Ända från början var det klart att vi i samarbete med partners skall erbjuda den produkt- och servicehelhet kunden behöver. Avalon fokuserar på marknadsföring, tillverkning, produktutveckling samt projektledning och jobbar tätt ihop med vårt breda nätverk av samarbetspartners för att kunna erbjuda konsumenterna de tjänster som efterfrågas.

Samarbetspartners anslöt sig till vårt nätverk, företag som delade vår vision för vikten av bra och sakkunnig service och gott samarbete. Idag levererar vi tjänster i samarbete med ett brett nätverk av samarbetspartners som består av yrkeskunnigt folk inom VA-branschen. Dit hör entreprenörer inom jordbyggnad, byggvaruhus och konsulter inom vatten och avlopp. Med flera av våra samarbetspartners har vi haft ett tätt samarbete under många år. Leveranshelheterna varierar beroende på de behov kunden har, allt från endast produktleveranser till färdiga nyckeln-i-hand paket.

Våra pålitliga och högklassiga produkter är också lätta att både installera och använda. Att ta hand om sitt avloppsvatten på ett ändamålsenligt sätt, vilket är till gagn både för dig och din närmiljö, ska inte behöva vara komplicerat. Den principen är och har alltid varit vår ledstjärna.

 

Vi brinner för det vi gör

Vi är passionerade över våra jobb och vill kontinuerligt utvecklas till att bli ännu bättre, därför har vi som målsättning att kunden ska känna att vi genom vår kundbetjäning och produktupplevelse alltid är det bästa alternativet. Vi får ofta mycket tacksam feedback från våra kunder och sådant är naturligtvis trevligt att dela vidare med vår personal och våra samarbetspartners.

Vi kompromissar inte vad gäller produktkvalitet. Vi använder endast de bästa råvarorna och de bästa komponenterna. Vi vill att produkterna skall vara enkla och pålitliga. Produkterna är självklart CE-märkta och de har tillverkats för att klara av de krävande förhållanden som råder i Norden och fungerar pålitligt år ut och år in.

En 40-årig erfarenhet av att arbeta inom VA-branschen har gett oss en gedigen erfarenhet, vilket vi har nytta av varje dag när vi upprätthåller och vidareutvecklar vår verksamhet. Man litar på vår kvalitet och våra produkter och som bevis på detta har vi levererat över 40 000 enheter till 28 länder och resan fortsätter.

Välkommen till oss som kund. Vi finns här för dig.

Avalon Nordic Ab:s grundare och styrelse

Med sammanlagt 120 års arbetslivserfarenhet från VA-branschen står vi på stadig grund vad gäller allt från produktutveckling och tillverkning, försäljning- och marknadsföring till planering, projektledning och montage av utvalda system.

Jussi Timonen
Alpo Vainionpää
Jukka Laamanen