Moderni jätevesijärjestelmä istuu huolitellulle kesämökille

Maarit Gummerus perheineen halusi kesämökilleen huolettoman ja ekologisen jätevedenpuhdistusjärjestelmän. Perhe päätyi hankkimaan IISI H12 harmaavesipuhdistamon ja IISI 6100 umpisäiliön. Valintaan vakuutti tuotteiden kestävä rakenne ja kotimaisuus.

—Halusimme modernin kesäpaikan, jossa voisi viettää aikaa mukavasti läpi vuoden. Jätevesijärjestelmän uusiminen oli tärkeä osa mökin restaurointia ja uudisrakentamista. Kyseessä on iso remontti, joten halusimme laittaa jätevesiasiatkin samalla kuntoon niin, että homma pelittää vielä 50 vuodenkin päästä, Gummerus kertoo.

Erillisviemäröinti tarjoaa fiksun ja ekologisen tavan käsitellä kiinteistön jätevedet

Erillisviemäröinti tarkoittaa, että kotitalouden WC-vedet ja pesuvedet johdetaan erillisiä viemäriputkia pitkin omiin käsittelyjärjestelmiinsä. Umpisäiliö varastoi mustat eli wc-vedet kunnan puhdistamon jatkokäsittelyä varten ja harmaavesipuhdistamo käsittelee puhtaammat pesuvedet turvallisesti omalla kiinteistöllä.

— Erillisviemäröinti tarjoaa meille ekologisen ja fiksun tavan käsitellä jätevedet. Ennestään pihallamme oli vain tankki, jonne johdettiin kaikki käyttövedet mustista harmaisiin. Se täyttyi nopeasti, joten tyhjennysauto piti tilata paikalle usein. Se oli kallista ja epäekologista. Nyt harmaavesipuhdistamo käsittelee suurimman osan jätevesistämme ja vain mustat vedet menevät umpisäiliöön, joten säiliön tyhjennysväli pitenee ja säästämme pitkällä aikavälillä selvää rahaa.

Matala umpisäiliö sopii haastavallekin tontille

Kotimaisuuden lisäksi umpisäiliön valintaan vaikutti myös se, että IISI umpisäiliöt ovat erikoismatalaa mallia. Matala malli on korkeaa umpisäiliötä kestävämpi ja sen asentaminen on helpompaa.

—Kiinteistömme on rinteessä ja sillä on kiviä, joten ihan mitä tahansa umpisäiliötä meille ei olisi voinut asentaa. Matalalle mallille oli helppo löytää oikea sijoituspaikka. Harmaavesipuhdistamon maan päälle jäävä osa näyttää hieman kiveltä, joten olemme saaneet maisemoitua puhdistamot erinomaisesti niin, että ne häviävät luontoon.

Terveisiä remonttimaalta – luota ammattilaiseen

Gummerus lähettää terveisiä muille remontin parissa puuhaaville, että jätevesijärjestelmien asentamisen suhteen on hyvä luottaa alan ammattilaiseen. Se takaa, että projekti sujuu onnistuneesti ja huolettomasti maaliin saakka.

—Meillä asennus sujui hyvin. Annoimme ammattilaisen hoitaa koko projektin, niin homma sujui omalta kannalta todella mukavasti. Toimittajalta saa hyvät ohjeet asennukseen, joten asiakkaana voi olla turvallisin mielin ja luottaa ammattimiehen osaavan seurata niitä. Tämä oli erinomainen paketti!

Tilaa tästä maksuton jätevesikartoitus!