AVALON 5 -panospuhdistamo Avaimet käteen-toimituksena Sorsasalossa

Pertti ja Leena asuvat 1950-luvun puutalossa Sorsasalossa, aivan Kuopion kyljessä. Muuttuneiden ympäristömääräysten vuoksi talon jätevesijärjestelmä oli uusittava. Vanhojen kaivojen tilalle asennettiin Avalon Nordicin AVALON 5 -panospuhdistamo, Avaimet käteen-periaatteella.

Pertti on asunut vuonna 1953 valmistuneessa talossa yhteensä yli 60 vuotta. Talo sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla.

– Meillä oli aiemmin vanha jätevesijärjestelmä, johon kuului kolme kaivoa. Järveltä ei ollut kaivolle kuin 20 metriä, joten uusimpien ympäristömääräysten mukaan jätevesijärjestelmä oli vaihdettava nykyaikaisempaan, Pertti muistelee.

Asennus valmistui päivässä

Pihalle päädyttiin asentamaan Avalon Nordicin AVALON 5 -panospuhdistamo Avaimet käteen-toimituksena. Laiteasennukseen kuului vanhojen kaivojen pois kaivaminen ja uuden puhdistamon asennus. Avalon Nordic hoiti myös kaikki tarvittavat lupa-asiat pariskunnan puolesta.

– Pojat tulivat aamulla asentamaan kahdeksan kieppeillä. Iltasella homma oli tehty, Pertti kertoo.

Helppohoitoinen järjestelmä vaatii vähän

Puhdistamo on ollut toiminnassa vuodesta 2018.

– Tämä on helppohoitoinen. Vuosihuoltosopimus kun on tälle niin ei oikeastaan tarvitse tehdä itse mitään, paitsi tarvittaessa lisätä saostusainetta ja tyhjentää tehdään kerran vuoteen, Pertti summaa.

– Kokemukseni ovat tähän mennessä olleet positiivisia. Mielestäni tämä on asiallinen paketti, Pertti kiteyttää.