IISI SAUNAKAIVO JA IISI MÖKKIKAIVO – helppoa vesihuoltoa kesämökille

Kesämökin vähäisten jätevesimäärien käsittely on helppoa ja vaivatonta IISI – Saunakaivolla ja IISI – Mökkikaivolla. Ne soveltuvat hyvin omatoimiseen asentamiseen ja ovat hankintahinnaltaan edullisia.

Kun mökillä ei ole paineellista vesijohtoa ja veden käyttömäärä on vähäinen, niin pesuvesien käsittely saadaan IISI -tuotteilla jätevesiasetuksen vaatimuksia vastaavaksi ja jätevesisuunnitelmaa ei tarvita.

IISI SAUNAKAIVO on tarkoitettu saunan pesuvesien käsittelyyn, kun vesimäärät ovat vähäisiä. Siihen voi johtaa n. 125 litraa pesuvesiä vuorokaudessa ja se kestää hyvin hetkelliset ylikuormitukset. Saunakaivosta vedet imeytetään maaperään tai johdetaan salaojaputkella sopivaan purkupaikkaan. Ilmaputki asennetaan Saunakaivon valmiiseen liittymään.

IISI MÖKKIKAIVOA käytetään, jos viemäriin johdetaan rasvaisia tiskivesiä. IISI Mökkikaivo muodostuu kahdesta Saunakaivo-säiliöstä ja etummaiseen säiliöön asennetaan T-haara. Näin rasvat saostetaan ensimmäiseen kaivoon ja ne eivät pääse tukkimaan imeytystä. Jälkimmäinen kaivo toimii imeytyskaivona. IISI Mökkikaivoon voi johtaa n. 200 litraa pesuvesiä vuorokaudessa.

IISI Saunakaivossa on myös kivikuitusuodatin, joka suodattaa pesuvesien epäpuhtauksia tehokkaasti ennen niiden imeyttämistä maaperään. Kivikuitusuodatin vaihdetaan noin 1–2 vuoden välein ja se voidaan kompostoida. Vaihtaminen on helppoa. Nostat suodatinpussin pois ja pudotat tilalle uuden. IISI Mökkikaivon mukana saat kaksi suodatinta, joista yhtä suodatinta käytetään kerrallaan jälkimmäisessä kaivossa.

IISI SAUNA- ja MÖKKIKAIVON asennussyvyys on vain 41,5 cm kaivannon pohjasta tuloviemäriin, jolloin ne ovat helppoja asentaa myös haastavissa olosuhteissa. Täysimittaisella IISI -kaivolla maanpinnasta mitaten tuloviemärin vesijuoksuun on 65,5 cm ja huoltoputki on helposti lyhennettävissä tiheähampaisella käsisahalla haluttuun mittaan.

SAUNAKAIVO kulkee helposti mökille vaikka veneessä. Paino on vain 11 kg.