Toimintavarmat harmaavesipuhdistamot vapaa-ajan asuntoihin ja omakotitaloihin

Oletko hankkinut omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon? Onko teillä omistuksessa vakituisessa tai osa-aikaisessa käytössä oleva rakennus, joka sijaitsee haja-asutusalueella lähellä rantaa? Oletko epävarma siitä, pitääkö teidän kiinteistössänne tehdä jätevesille jotain? Jos nämä kysymykset mietityttävät, kannattaa tutustua Avalon Nordicin tuotteisiin ja palveluun, jotka antavat vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin.

Millainen jätevesijärjestelmä meille sopii?

Jätevesijärjestelmän valinnassa pitää huomioida paljon eri asioita, jotka liittyvät itse kiinteistöön, sen sijaintiin, käyttöön, paikallisiin ympäristönsuojelumääräyksiin, lainsäädäntöön jne. Avalon Nordic Oy:n Green Rock tuotesarja on jätevesijärjestelmien uranuurtaja Suomessa ja Pohjoismaissa ja siellä työskentelevät alan ammattilaiset auttavat sopivimman jätevesijärjestelmän hankinnassa ja vievät hanketta turvallisesti eteenpäin.

Miten harmaavesipuhdistamot toimivat?

Avalon Nordicin harmaavesipuhdistamot Green Rock IISI H6 ja IISI H12 on suunniteltu palvelemaan ympärivuotisesti pieniä tai isompia omakotitaloja ja hyvin varusteltuja vapaa-ajan kiinteistöjä. Harmaavesipuhdistamot hoitavat ympäristöystävällisesti pesu- ja tiskivesien puhdistamisen – ilman kemikaaleja.

Green Rock IISI -harmaavesipuhdistamoiden käyttö on helppoa ja vaivatonta. Puhdistus tapahtuu mikrokuplailmastuksen avulla, ja prosessi on täysin luonnonmukainen. Harmaavesipuhdistamo kuluttaa sähköä vain vähän.  Puhdistuksen jälkeen vesi voidaan johtaa puhdistamosta suoraan ojaan, kivipesään tai luontoon.

Green Rock IISI -harmaavesipuhdistamoita käytettäessä ei tarvita suodatuskenttää. Tehokas hapetus ylläpitää hyvän biologisen toiminnan ja hyvän erottelukyvyn ansioista rasvat ja kiintoaineet erottuvat vedestä tehokkaasti. Puhdistus tapahtuu biologisesti ja vesi virtaa puhdistamon läpi painovoimaisesti.  Korkealaatuisesta polypropeenimuovista valmistetut IISI kasvualustakiekot puhdistamossa tehostavat prosessia, eikä niitä tarvitse vaihtaa koska muovia käytettäessä korroosiota ei synny. Kasvualustakiekkojen ansiosta saavutetaan erittäin suuri pinta-ala biologiselle mikrobitoiminnalle.

IISI harmaavesipuhdistamot ovat kevyitä ja helppoja käsitellä ja niiden asennuksessa on huomioitu helppous ja käytännöllisyys. Kokomuovinen rakenne on myös täysin korroosiovapaa ja palvelee käytössä vuosikymmeniä eteenpäin.

IISI H6 vai IISI H12?

IISI H6 on mainio valinta 1-6 henkilön omakotitaloihin ja hyvin varusteltuihin vapaa-ajan asuntoihin.

Kun ihmisen on laskettu käyttävän vuorokaudessa noin 100 – 120 l pesuvettä, IISI H6: n kapasiteetti on 750 l/vrk, joten se palvelee väliaikaisesti myös isompaakin kuin kuuden henkilön porukkaa.  IISI H6:n sähkönkulutuksen kustannukset vuodessa ovat noin 35 € luokkaa.

IISI H6 on jatkuvatoiminen, eikä siinä ole siirtopumppuja. Laite on rakennettu yksinkertaisesti niin, että mekaanisia osia on mahdollisimman vähän.

IISI H6:n kaveriksi kannattaa liittää erikoismatala IISI -umpisäiliö, joka ottaa talteen WC:stä tulevan jäteveden. Tällä harmaavesipuhdistamon ja umpisäiliön muodostamalla yhdistelmällä saat hyvin toimivan erillisviemäröinnin haastavillekin tonteille.

IISI H6 soveltuu:

  • omakotitaloihin
  • vapaa-ajan asunnoille jatkuvaan ja jaksottaiseen käyttöön
  • ranta-alueille ja tiukennetun puhdistustasovaatimuksen alueille
  • kaikille tonteille ja maaperälle

IISI H12 on mitoitettu reilumman kokoisen porukan, 1-12 henkilön käyttötarpeeseen ja sen pesuveden puhdistuskapasiteetti on jopa 1500 l/vrk. IISI H12 sietää hyvin myös ajoittaista ylikuormitusta.

IISI H12 soveltuu:

  • omakotitaloihin
  • vapaa-ajan asunnoille jatkuvaan ja jaksottaiseen käyttöön
  • kurssi- ja leirikeskuksien käyttöön
  • ranta-alueille ja tiukennetun puhdistustasovaatimuksen alueille
  • kaikille tonteille ja maaperälle

Haluan IISI H6 tai IISI H12:n tontilleni, mistä niitä saa?

Paikalliset IISI-kumppanit auttavat sinut alkuun ja hoitavat jätevesijärjestelmän suunnittelusta asennuksiin saakka. Soita meille numeroon 040 841 9100 tai ota yhteyttä jälleenmyyjäämme.