Yksinkertaisuus kunniaan – Timo Sahi arvostaa IISI KIVEn tehokasta, mutta simppeliä puhdistustekniikkaa

Timo Sahi halusi helppokäyttöisen ja tehokkaan jätevesijärjestelmän, joka olisi helppo asentaa paikoilleen huolella laitettua pihaa liialti vahingoittamatta. Vaihtoehtojen vertailemisen jälkeen tehtävään valikoitui IISI KIVI puhdistamo, sillä se voitiin asentaa vanhoja sakokaivoja hyödyntäen.

—Tarvitsimme uuden jätevesijärjestelmän hajajätevesiasetuksen voimaantulon myötä. Aiempi pelkästään sakokaivoihin ja maasuodatukseen perustuva puhdistus oli edelleen kohtuullisen toimiva, mutta ei kuitenkaan uuden asetuksen vaatimusten mukaan riittävä, Sahi kertoo.

Sahi tietää, mistä puhuu. Hän toimi työurallaan ympäristöön liittyvissä asiantuntijatehtävissä yli 30 vuotta, joten jäteveden laatuun liittyvät asiat ja lainsäädäntö ovat hänelle tuttuja.

—Halusin, ettei jätevesijärjestelmää tarvitsisi lähteä tekemään alusta saakka uudelleen, vaan että asennuksessa hyödynnettäisiin jo olemassa olevaa järjestelmää. Kaksi aiempaa sakokaivoa jäivätkin ennalleen ja IISI KIVI asennettiin uuden kolmannen sakokaivon päälle täydentämään puhdistustulos. Lisäksi talon sisään keittiön allaskaappiin sijoitettiin kemikaalikanisteri ja pumppu, joka annostelee jäteveteen fosforinsaostuskemikaalin. Näin päästiin paljon helpommalla.

Simppeli mutta tehokas puhdistustekniikka vakuutti

Sakokaivot suodattavat vedestä pois fosforin sekä kiintoaineksen ja IISI KIVI hoitaa biologisen puhdistuksen.

—Tästä ei systeemi enää yksinkertaistu. Tämä oli minulle keskeinen kriteeri oikean järjestelmän valinnassa – mahdollisimman vähän ”liikkuvia” osia, eli myös vähemmän valvontaa ja huoltotoimia.

Sahi on ollut tyytyväinen IISI KIVI puhdistamon tehoon ja helppokäyttöisyyteen. Hänen mukaansa oman kiinteistön jätevedenkäsittelyn ei tarvitse toimiakseen olla vaikeaa.

—Huolehtii vaan, että kanisterissa on kemikaalia ja sakokaivojen tyhjennyksen yhteydessä puhdistaa kierrätyspumpun ja tarvittaessa huuhtelee ylimääräisen biomassan muovisiivilöistä IISI KIVEn sisältä. Biomassan kertymisestä myös tietää, että järjestelmä toimii ja puhdistaa sen läpi kulkevaa vettä.

Asennus oli puolen päivän askare

Asennuksen hoiti Kimmo Ijäs MSK Palvelusta. Hänellä on kokemusta lukuisten erilaisten jätevesijärjestelmien asennuksesta yli kolmenkymmenen vuoden ajalta Keski-Suomessa.

— Toimitan lähes kaikkien valmistajien tuotteita, mutta Green Rockin IISI KIVI ja S6 puhdistamoja asiakkaat kyselevät ylivoimaisesti eniten. Ne ovat todella simppeleitä muihin puhdistamoihin verrattuna ja niiden asentaminen on erittäin nopeaa ja helppoa, Ijäs kertoo.

—Asennus sujui hyvin, se oli vain puolen päivän askare. Kimmo toimi reilusti ja palvelualttiisti ja otti vastuun lainvaatimana projektin KVV-työnjohtajana. Tämän helpommaksi ei jätevesijärjestelmän remontoiminen mene, Sahi summaa.

Olisiko aika laittaa kodin tai kesämökin jätevesijärjestelmä IISIsti kuosiin?

Tilaa täältä ilmainen kartoituskäynti, niin katsotaan millainen ratkaisu olisi tarpeisiisi paras. Jos kohteesi sijaitsee Keski-Suomessa, voit ottaa myös suoraan yhteyttä Kimmo Ijäkseen ja sopia käynnin!

Kimmo Ijäs, MSK-Palvelu
040 5815564
kimmo@msi.fi
http://msk-palvelu.rakentajalle.fi/