Suunnittele jätevesijärjestelmä syksyllä

Valmistaudu kesään: Miksi nyt on paras aika suunnitella tulevaa jätevesiprojektia

Kesä tuntuu vielä kaukaiselta talvipakkasten keskellä, mutta nyt on korkea aika suunnitella tulevan kesän projekteja. Jos jätevesijärjestelmän uudistaminen tai hankinta on edessä, nyt on paras aika aloittaa jätevesiprojektin suunnittelu ennen kuin aurinko taas lämmittää päivämme. Miksi siis odottaa?

Kevät herättää luonnon lisäksi myös monessa meissä innon aloittamaan uusia rakennusprojekteja. Tämän vuoksi suosittelemme harkitsemaan jätevesiprojektin käynnistämistä jo talvella. Tällä tavoin lupien ollessa kunnossa keväällä, voit aloittaa rakentamisen ilman turhia viivytyksiä. Jätevesisuunnitelman laatiminen varhaisessa vaiheessa osoittautuu paitsi käytännölliseksi lupaprosessin kannalta myös avuksi laitteiden valinnassa.

Jätevesihuolto saattaa monille tuntua vähemmän kiinnostavalta aiheelta, mutta sen merkitys lähiympäristölle ja sitä kautta myös terveydellemme on suuri. Talousjätevesien asiallinen käsittely on osa toimivaa talotekniikkaa siinä kuin lämmitysjärjestelmä, puhdas vesi ja sähkökin. Voiko vanhoja sakokaivoja hyödyntää? Voiko jätevesijärjestelmän uudistaa pihaa mylläämättä? Täyttääkö nykyinen jätevesijärjestelmä vaatimukset? Mitä tarkoittaa erillisviemäröinti? Kiinteistöni sijaitsee pohjavesialueella, mitä vaatimuksia se asettaa uutta jätevesijärjestelmää valittaessa? Nämä voivat olla osa niistä kysymyksistä joita kiinteistönomistaja joutuu pohtimaan kun jätevesiremontti on edessä. Osa asiakkaistamme haluaa itse selvittää eri ratkaisuja ja niiden soveltuvuutta omalle kiinteistölle. Osa taas haluaa ulkoistaa valinnan ja selvittelyn ammattilaiselle. Joka tapauksessa kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolella uutta jätevesijärjestelmää tarvittaessa toimenpidelupa- tai rakennuslupahakemus tarvitsee liitteeksi jätevesisuunnitelman, joka on laadittu ympäristölain vaatimusten mukaisesti.

Ammattitaitoinen suunnittelija kumppaniksi

Jätevesijärjestelmän valinta ja suunnittelu vaatii asiantuntemusta ja kokemusta. Valitsemalla ammattitaitoisen suunnittelijan kumppaniksi jo varhaisessa vaiheessa projektia saat käyttöösi osaamisen, josta on sinulle hyötyä projektin kaikissa vaiheissa. Jätevesisuunnitelmaa laadittaessa otetaan huomioon mm. kiinteistön asettamat vaatimukset ja ominaispiirteet sekä jätevesiasetuksen vaatimusten lisäksi paikalliset ympäristönsuojelumääräykset. Useat eri seikat vaikuttavat siihen, millaisella järjestelmällä talousjätevesien puhdistaminen kiinteistöllä voidaan suorittaa. Viranomaismääräysten lisäksi näitä seikkoja on muun muassa korkeuserot, maaperä, vesikaivon sijainti, vesistön läheisyys jne. Ammattitaitoinen suunnittelija osaa myös kertoa, mitä vaihtoehtoisia menetelmiä kiinteistöllä voi käyttää sekä kertoa käyttöön, huoltoon ja kustannuksiin liittyvistä seikoista.

Markkinoiden laajin valikoima jätevesiratkaisuja

Avalon Nordicin suunnittelijat ja yhteistyökumppaniverkosto auttaa jätevesijärjestelmän hankinnassa ja suunnittelussa ja seisoo asiakkaan puolella oikeiden ratkaisujen valinnassa. Suunnittelijoilla on käytössään markkinoiden laajin valikoima jätevesijärjestelmiä joten kaikille kiinteistöille löytyy aina ratkaisu, joka palvelee kiinteistön käyttäjien tarpeita parhaiten.

Projekti hoituu halutessa Avaimet Käteen -periaatteella

Asiakkaan halutessa projekti voidaan toteuttaa myös Avaimet käteen -periaatteella. Tällöin hoidetaan jätevesisuunnitelman ja toimenpidelupa-hakemuksen lisäksi myös tuotetoimitus ja asennus. Myös lain vaatima asennusprojektin KVV-työnjohtaja tulee kauttamme. Yksi sopimus – helppo ja huoleton hankinta.

Avaimet käteen -toimitus saattaa aluksi vaikuttaa kalliimmalta vaihtoehdolta verrattuna siihen, että toimii itse projektipäällikkönä ja pilkkoo projektin eri osa-alueisiin ja teettää ne eri toimijoilla. Useimmiten Avaimet Käteen toimitus on kustannustehokkain hankintamuoto. Ammattilaiset hoitavat koko projektin tehokkaasti ja varmistavat, että jätevesijärjestelmäsi suunnitellaan, valitaan ja asennetaan oikein. Myös kokonaishankkeen vastuukysymykset ovat selkeitä.

Kun valitset Avaimet käteen -toimituksen, voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin, koska ammattilainen hoitaa kaiken puolestasi. Projektin hallinnointi ja tekniset yksityiskohdat ovat asiantuntijoiden vastuulla.

“Avalon Nordicin palvelu kokonaisuudessaan oli niin helppoa. Se oli niin nätti kokonaisvaltainen paketti, kaikki toimi hienosti.” Lue lisää asiakkaamme kokemuksista.

Onko jätevesijärjestelmän valinta tai uudistaminen siis edessä? Meiltä saat tuotetoimituksen lisäksi myös suunnittelun ja myös Avaimet käteen-palvelun. Ota yhteyttä niin autamme sinua!