Teuvo Vilen: “Reningsverket uppfyller nu alla krav”

När den nya avloppsvattenslagen trädde i kraft var det dags att uppdatera avloppssystemet. Teuvo Vilen skaffade ett AVALON minireningsverk till sitt hus som ligger vid insjön Vanajavesi. Köpbeslutet var lätt för Vilen då Avalon Nordics representant skötte allt det praktiska, från att göra upp en avloppsvattensplan och sköta kontakten till myndigheterna, ända fram till installationen av det nya systemet.

Teuvo Vilen bor tillsammans med sin fru i Valkeakoski, vid Vanajavesi-sjön. Den snälla hunden Mimmi vaktar den fina strandtomten. 2019 trädde den nya lagstiftningen som styr avloppsvattenhanteringen i kraft vilket gjorde att Vilen valde Avalon Nordic att förnya avloppssystemet hösten 2018, som produkt valdes AVALON 5 minireningsverk som baserar sig på satsvis reningsteknik.

Jag kontaktade kommunen och frågade råd om hur gå tillväga med förnyandet av avloppssystemet. De rekommenderade att kontakta företag på en lista som finns på nätet. Jag ringde några företag bland annat Avalon Nordic. En sakkunnig kom på besök berättar Vilen.

Efter besöket hade vi några månaders betänketid, men till slut var valet lätt då vi hade en bra dialog med Avalon och de kunde svara på alla våra frågor.

ENKELT OCH OKOMPLICERAT

Vi gjorde ett Nyckelfärdigt-avtal. Avalon tog hand om allt, att söka tillstånd från kommunen, produktleverans, installation och handledning.

Jag var närvarande när reningsverket installerades. Allt gick som en dans, jag behövde inte lägga mig i något, berömmer Vilen. Enligt vår erfarenhet har reningsverket fungerat som det skall, inga problem har uppstått.

”JAG ÄR NÖJD ATT JAG FATTADE DETTA BESLUT”

Som en klar fördel jämfört med vår gamla lösning, är att reningsverket behöver tömmas betydligt mer sällan. Reningsverket uppfyller den nya lagens krav och Avalon höll alla sina löften. Jag är nöjd att jag fattade detta beslut, summerar Vilen.