Arto Rinne: “Nu har vi ett fungerande avloppssystem”

Pirkko Holappa och Arto Rinne bor i Haparanda. De fick en uppmaning från kommunen om att förnya avloppssystemet. Paret bekantade sig med leverantörer och produkter från såväl Sverige som Finland men Avalon Nordic övertygade dem med sin personliga betjäning och sakkunnighet.

– Därifrån kom en kille till oss och vi granskade det dåvarande systemet och vår fastighet. Vi mätte och diskuterade. Från andra företag kom inte ens någon hit på plats, beskriver Arto.

En annan faktor som måste beaktas var att fastighetens avlopp ligger väldigt djupt, och Avalon Nordic var det enda företaget som direkt hade en lösning på detta.

– Så småningom kvalade Avalon Nordic sig till en klar etta, konstaterar Arto nöjt.

“JAG HAR BARA GOTT ATT SÄGA”

När man frågar paret om Avalons tjänstekvalitet så nickar de nöjt och ler.

– Man hann knappt se installationstemet innan de redan var igång med installationsarbetet och det vi såg av arbetet var vi mycket nöjda mig, tjänsten höll hög kvalitet. Vi har inget ont att säga om det, bara gott, berättar Arto.

– Avalon Nordics tjänst som helhet var så enkelt. Ett helhetespaket och allt fungerade fint, berömmer Arto.

DET NYA SYSTEMET ÄR BEKYMMERSFRITT

Särskilt vintertid hade paret svårigheter med sitt gamla avlopp. Man var tvungen att plumsa i snön för att kunna rensa det och hela tiden kontrollera att det inte stockade. Det behöver vi inte längre med det nya systemet.

– Nu har vi ett minireningsverk som är där och fungerar, man får koppla av inomhus. Man behöver inte fundera på det och kontrollera att det fungerar. Det fungerar automatique, berättar Arto.